Svjetska zlata u kategoriji U21 brod!

Kategorija: Udičarenje

16. 11. 2021.

Od  06. studenog  do 13. studenog  2021. godine u Piranu, Slovenija održao je 20. svjetsko prvenstvo u lovu štapom iz usidrene brodice za U21 gdje je Hrvatska osvojila DVOSTRUKO ZLATO!

Reprezentacija u sastavu Antonio  Smoković , Luka Hajdaraj, Luka Gredičak, Antonio Franić, Martin Ćurko  i Ivana Budisavljević pod vodstvom izbornika Pavla Kostića i trenera Dilana Milete osvojila je EKIPNO ZLATO, dok je SVJETSKI PRVAK ZA 2021. GODINU ANTONIO SMOKOVIĆ!

Reprezentacija je pripreme za ovo prvenstvo odradila na treningu u prosincu 2020. godine koji je održan u Novigradu te je na svjetsko prvenstvo otputovala 03. studenog 2021. godine kako bi prije natjecanja odradili još tri neslužbena treninga.  Prema programu u  ponedjeljak 08. studenog održao se službeni trening.

Natjecanje je započelo 09. studenog  i nakon prvog  lova Hrvatska se plasirala na 2. mjesto ekipno. Drugi i  treći dan lova Hrvatska je bila plasirana na prvom mjestu ekipno što je osiguralo zlato i to sa  4 boda razlike od drugoplasirane Italije. Treće mjesto ekipno zauzela je Slovenija.

U pojedinačnom plasmanu prvog dana najbolje plasirani natjecatelj bio je Antonio na 6. mjestu, drugi  lov bio je najbolji na 1. mjestu a treći na 2. mjestu  te je postao svjetski prvak sa ukupno 9 bodova. Iduće plasirani je Jan Krajcar sa 12 bodova te trećeplasirani Martin Fras  sa 15 bodova, oboje iz reprezentacije Slovenije.

Ove godine i seniorska ekipa u lovu iz brodice osvojila je ekipno i pojedinačno zlato a kako vidimo rezultatom mlađe ekipe imaju izvrsne nasljednike.

Iskrene čestitke cijeloj ekipi, izborniku, treneru a posebno novom svjetskom prvaku!

 

 


  • Galerija slika:

  • Nema slika galerije