Natjecateljska sezona 2020. godina

Kategorija: Ostalo

22. 10. 2020.

Usprkos teškoj godini zbog pandemije COVID-a 19 uspješno je odrađena većina planiranog kalendara natjecanja HSSRM za 2020. godinu.  Svjetska prvenstva za 2020. godinu su otkazana još u veljači dok je Izvršni odbor odluku o otkazivanju u disciplini lova iz brodice donio u srpnju obzirom na nemogućnost provođenja propisanih epidemioloških mjera.

Disciplina podvodnog ribolova započeta je u lipnju sa klupskim prvenstvima. U srpnju su održana međužupanijska prvenstva i to sjevernog Jadrana 11. srpnja na Krku, domaćin natjecanja ŠRD „LUBEN“ Rijeka te 18. srpnja prvenstvo južnog Jadrana u Starom Gradu na Hvaru domaćin natjecanja ŠRU "ŠARAG" Stari Grad . 

Prvo mjesto pojedinačno na MŽ prvenstvu sjevernog Jadrana zauzeo je Sandi Imbrišić (SRU „MARLERA“ Ližnjan), drugo Dario Babić (ŠRD „LUBEN“ Rijeka) a treće Dejan Micković (UPŠR „PJEŠČANA UVALA“ Pula). Ekipno prvo mjesto zauzeo je ŠRD „LUBEN“ Rijeka, drugo SRU „MARLERA“ Ližnjan dok se na treće mjesto plasirao klub DSNM „VOLOSKO“ Volosko.

Tjedan dana kasnije na MŽ prvenstvu južnog Jadrana prvo mjesto pojedinačno zauzeo je Petar Prkić (KSR „SPLIT“ Split), drugo Stjepko Kesić (DŠR „STROŽANAC“ Podstrana) te treće Antonio Buratović (ERK „PERISKA“ Ploče). Ekipno zlato osvojio je klub ERK „PERISKA“ Ploče, srebro je pripalo klubu ŠRD "ZUBATAC" Zadar, a bronca klubu PŠU „PELIŠKA JEDRA“ Orebić.

U rujnu u Puli je održano pojedinačno državno prvenstvo u podvodnom ribolovu, domaćin natjecanja  PŠRD „DELFIN“, te je državni prvak za 2020. godinu postao Stjepko Kesić (DŠR „STROŽANAC“ Podstrana), drugoplasirani je Sandi Peruško (SRU „MARLERA“ Ližnjan), a trećeplasirani je Luka Čoza (SRD „HARPUN“ Zadar).

Kao zadnje natjecanje u sezoni podvodnog ribolova održano je ekipno državno prvenstvo u Voloskom, domaćin natjecanja DSNM „VOLOSKO“, u listopadu gdje je najboljim proglašen klub KŠR „SPLIT“ Split, drugo mjesto zauzeo je ŠRD „LUBEN“ Rijeka a treće domaćin natjecanja DSNM „VOLOSKO“  Volosko.

Disciplina udičarenja započeta je u lipnju sa klupskim prvenstvima dok su rokovi za održavanje međuopćinskih i županijskih natjecanja produženi do rujna.

Prva MŽ prvenstva održana su u kategorijama seniora i seniorki, lov štapom s obale.

MŽ prvenstvo za seniorke održano je od 18. rujna do 20. rujna 2020. godine u Vrsima, domaćin natjecanja  ŠRD „VRSI“ na kojem je nastupilo 46 natjecateljki. Prvo mjesto zauzela je  Tea Radil (ŠRD „ZUBATAC“ Zadar), drugo Ardena Bajlo (ŠRD „ZUBATAC“ Zadar) i treće Mirjana Pobor (ŠRD „OSLIĆ“ Selce). Ekipno zlato osvojio je klub PŠRK „STOBREČ“ Stobreč, dok su drugo i treće mjesto zauzele ekipe kluba ŠRD „ZUBATAC“ iz Zadra.

MŽ prvenstvo za seniore, lov štapom s obale održano je od 18. rujna do 20. rujna 2020. godine u Stobreču, domaćin natjecanja PŠRK „STOBREČ“ na kojem je nastupilo 42 natjecatelja. Prvo mjesto zauzeo je  Nino Jukić (ŠRD „ZUBATAC“ Zadar), drugo Dubravko Pejdo (ŠRD „ZUBATAC“ Zadar) i treće Denis Županec (ŠRD „ARBUN“ Punat). Ekipno zlato i broncu osvojio je klub ŠRD „ZUBATAC“ iz Zadra, dok je srebro pripalo klubu  ŠRD „MEDUZA“ iz Rovinja.

MŽ prvenstvo za U16, lov štapom s obale održano je od 25. rujna do 27. rujna 2020. godine u Rijeci, domaćin natjecanja KŠR „3.MAJ“  na kojem je nastupilo 47 natjecatelja. Prvo mjesto zauzeo je Teo Hajdaraj (ŠRD „KANTRIDA“ Rijeka), drugo Vito Ferara (ŠRD „PIRKA“ Tribunj) i treće Patrik Uhač (ŠRD „ZUBATAC“ Lovran). Ekipno zlato  osvojio je klub ŠRD „KANTRIDA“ Rijeka,  srebro pripalo klubu  ŠRD „ZUBATAC“ Lovran a bronca klubu PŠU „PODLANICA“ Biograd.

MŽ prvenstvo za U21, lov štapom s obale održano je od 25. rujna do 27. rujna 2020. godine u Zadru, domaćin natjecanja ŠRD „ZUBATAC“ na kojem je nastupilo 19 natjecatelja. Prvo mjesto zauzeo je  Luka Gredičak (ŠRD „ZUBATAC“ Zadar), drugo Katarina Tvrdić (ŠRD „NEBOJSIJA“ Kaštel Kambelovac) i treće Antonio Smoković (ŠRD „GALEB“ Raša). Ekipno zlato i srebro osvojio je klub ŠRD „ZUBATAC“ Zadar, a bronca je pripala klubu ŠRD „GALEB“ Raša.

U listopadu su održana državna prvenstva u udičarenju u kategoriji lova sa obale.

Državno prvenstvo u lovu s obale za seniore i seniorke održano je u Blatu na Korčuli od 02. listopada do 04. listopada 2020. godine a domaćin natjecanja bio je ŠRU „PAGAR“ Blato. U obje kategorije nastupio je puni broj natjecatelja.

U kategoriji seniora nadmoćnu pobjedu osvajanjem svih ekipnih i pojedinačnih medalja ostvario je klub ŠRD „ZUBATAC“ iz Zadra. Državni prvak za 2020. godinu je Nino Jukić, srebro je pripalo Marku Sikiriću a bronca Dubravku Pejdi.

U kategoriji seniorki, državna prvakinja postala je Ana Vučetić (PŠRK „STOBREČ“ Stobreč), drugo mjesto zauzela je Ardena Bajlo (ŠRD „ZUBATAC“ Zadar) a treće Tea Radil (ŠRD „ZUBATAC“ Zadar). Ekipno prvo i drugo mjesto pripalo je  klubu ŠRD „ZUBATAC“ iz Zadra dok je treće mjesto zauzeo klub PŠRK „STOBREČ“ Stobreč.

Državno prvenstvo u lovu s obale za kategorije U16 i 21 održano je na Viru od 09. listopada do 11. listopada 2020. godine a domaćin natjecanja bio je ŠRD „VIR“. U kategoriji U16 nastupilo je 24 natjecatelja dok je u kategoriji U21 nastupilo 20 natjecatelja.

Državni prvak u kategoriji U16 za 2020. godinu je Roko Begonja (ŠRD „VIR“ Vir), srebro je pripalo Teu Hajdaraj (ŠRD „KANTRIDA“ Rijeka) a broncu je osvojio Leon Bajčić (ŠRD „LOVRATA“ Krk). Ekipno prvo mjesto zauzeo je klub domaćin ŠRD „VIR“ Vir, drugo mjesto ŠRD „LOVRATA“ Krk a treće ŠRD „ZUBATAC“ iz Lovrana.

Državni prvak u kategoriji U21, lov štapom s obale za 2020. godinu je Antonio Franić (ŠRD „ZUBATAC“ Zadar), na drugom mjestu plasirao se Luka Gredičak (ŠRD „ZUBATAC“ Zadar)  a broncu je osvojila Marijana Milić (ŠRD „KOSTRENA“ Kostrena). Ekipno prvo i treće mjesto zauzeo je klub ŠRD „ZUBATAC“ Zadar dok je na  drugom mjestu ŠRD „GALEB“ Raša.

Državno prvenstvo u lovu s obale za kategoriju MASTERS +55 održano je u Podstrani od 09. listopada do 11. listopada 2020. godine a domaćin natjecanja bio je SRK „PORAT“. Nastupilo je 30 natjecatelja.

Državni prvak za 2020. godinu je Graciano Kuljanić (ŠRD „LUBEN“ Rijeka), srebro je pripalo Ivici Dundoviću (ŠRD „KOSTRENA“ Kostrena) a broncu je osvojio Ante Deanković (PSD „ŠPINUT“ Split). Ekipno zlato osvojio je klub  ŠRD „LUBEN“ Rijeka, srebro ŠRD „ULIGNA“ Kukljica, dok je bronca pripala klubu ŠRD „KOSTRENA“ Kostrena.

Time je završena sezona službenih natjecanja prema kalendaru HSSRM za 2020. godinu. Zahvaljujemo svim natjecateljima, domaćinima, sucima i delegatima na uloženom trudu te se nadamo da će iduće godine sezona biti odrađena u potpunosti a do tada ostanimo odgovorni!


  • Galerija slika:

  • Nema slika galerije