"ULOVI I PUSTI"

Kategorija: Udičarenje

25. 09. 2021.

Prošli vikend od 24. rujna do 26. rujna održano je Međužupanijsko prvenstvo za kategoriju U16 i to po prvi puta na način „Ulovi i pusti“ .  Prvog dana lova svakom natjecatelju dodijeljena je kanta i mreža čuvarica na kojoj je bio istaknut natjecateljski broj  kako bi se zbog konfiguracije terena spriječila moguća nezgoda istresanja ribe. Nakon 15 tak minuta lova pomoćni sudac preuzeo je ribu te odnio do mjesta vaganja. Na dva sektora imali smo jedno mjesto za vaganje; mala kutija prozirnog materijala u kojoj se nalazi vaga .

 

Nakon vaganja svake ribe, što se pokušalo odraditi što brže, riba je puštena u more.

U tijeku vaganja pomoćni sudac-evidentičar je podatke o vrsti ribe i težini bilježio na papir te nakon izvršenog vaganja unio u aplikaciju za unos ulova koja je omogućila uživo praćenje tijeka natjecanja što je posebno naišlo na odobravanje prisutnih. Na natjecanju su bila prisutna 23 ovlaštenika kluba koji su se nalazili u zoni lova (izvan sektora) te pratili vaganje ribe i unos podataka.

Drugi dan natjecanje se odvijalo na Zadarskoj rivi što je omogućilo brže preuzimanje i vaganje ribe obzirom da mreže čuvarice nisu bile potrebne.

Svakako želimo zahvaliti  pomoćnim sucima: Mico Matak, Stanko Panic, Davorka Volarevic, Nino Fabac, Vesna Švenjak, Antonio Franic te sucima-evidentičarima Slobodan Naglić, Estera Bajlo, Robert Stermečki, Luka Gredičak, Tomislav Jurjević i Tomislav Perić.

Posebnu zahvalu upućujemo ekipi koja je napravila jaaaako puno koraka da se ribice spase: David Bajlo, Luka Štrbac, Ivica Švenjak i Ivan Galzina

Klubu domaćinu  ŠRD „ZUBATAC“  Zadar   čestitke na izvrsno odrađenom poslu!

Za kraj zahvala opunomoćeniku HSSRM gđi. Ardeni Bajlo i glavnom sucu Zoranu Podvorcu koji su prihvatili imenovanje za ovako zahtjevno natjecanje i pomogli da se isto završi bez problema.

 

Tajnik HSSRM:

Tijana Juretić


  • Galerija slika:

  • Nema slika galerije