Hrvatski savez za sportski ribolov na moru

Switch to desktop


Svake godine naši sportaši dokazuju da su sam vrh sportskog ribolova pa tako i ove 2017. godine u kojoj je osvojeno ukupno 5 ekipnih te 7 pojedinačnih odličja na svjetskim i europskim prvenstvima.

Svjetske ekipne prvake imamo u dvije kategorije i to ekipa seniora lov štapom iz usidrene brodice u sastavu Sikirić, Galzina, Pinezić, Budisavljević, Bajlo,  Kosović sa izbornikom Rašovićem te ekipa U21 takoder u lovu iz brodice u sastavu Borovac, Mileta, Gredičak, Lukšić, Bajlo, Penavin sa izbornikom Jugovcem. Obje ekipe svoje zlato izborile su na svjetskom prvenstvu održanom u Salima na Dugom otoku. Na istom natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dobili smo i dva svjetska prvaka a to su Marko Sikirić u kategoriji seniora te Ivan Borovac u kategoriji U21. Dvije srebrne pojedinačne medalje osvojili su Ivan Galzina u seniorskoj kategoriji, te Dilan Mileta u kategoriji U21 te je bronca u istoj kategoriji pripala Luki Gredičaku.

Osim natjecanja na Salima, Hrvatska je bila organizator još jednog međunarodnog prvenstva a to je 31.Euro-afričko prvenstvo u podvodnom ribolovu koje se održalo na Malom Lošinju. Ekipa podvodnog ribolova u sastavu Gospić, Čubrić, Jakupović, Kesić, Prkić, Ivelić sa izbornikom Ikićem osvojila je srebro, dok je Daniel Gospić osvojio zlato!

Prošlogodišnje drugo mjesto i ove godine potvrdila je ekipa seniorki u sastavu Radil, Lotspaich, Kotlar, Mavrinac-Matulja, Bajlo, Galzina sa izbornikom Marinovićem te trenerom Bučevićem osvajanjem ekipnog srebra, dok je Tea Radil u pojedinačnoj konkurenciji također plasirana na drugom mjestu. Natjecanje je održano u Južnoafričkoj republici. Na istom natjecanju nastupila je i ekipa seniora koja se plasirala na izvrsno 6. mjesto ekipno, dok je najbolje plasirani natjecatelj pojedinačno bio Alen Bilić na 08. mjestu.

Na svjetskom prvenstvu u Francuskoj ekipa U21 lov štapom sa obale u sastavu Lukšić, Milić, Bukša, Penavin, Mileta Stipičin uz izbornika Pejdu te trenera Pejakovića osvojila je srebrno odličje. Na istom natjeanju nastupili su i naši najmlađi, kategorija U16 te se plasirali na 7. mjesto.

Da ova godina nije slučajnost pokazuju i petogodišnje FIPS-M svjetske rang liste!

Na PRVOM MJESTU FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017. godine  seniorki lov štapom sa obale nalazi se TEA RADIL !

Na PRVOM MJESTU FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017. godine  seniori  lov štapom iz usidrene brodice nalazi se DAVID PINEZIĆ !

Na PRVOM MJESTU FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017. godine  U21  lov štapom iz usidrene brodice te na DRUGOM MJESTU FIPS-M rang liste u kategoriji U21 lov štapom sa obale  nalazi se MAURO LUKŠIĆ !

Na PRVOM MJESTU EKIPNE FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017.godinu SENIORKE lov štapom sa obale nalazi se HRVATSKA !

Na DRUGOM MJESTU EKIPNE FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017.godinu SENIORI lov štapom iz usidrene brodice nalazi se HRVATSKA !

Osim već navedenih iznimnih rezultata na FIPS-M listama  moramo istaknuti da u svakoj kategoriji imamo još nekoliko natjecatelja u TOP 10: Dilan Mileta-2. mjesto, Luka Gredičak-5. mjesto, Ivan Borovac-6. mjesto, Angelo Kosović-9. mjesto na rang listi U21 lov štapom iz usidrene brodice; Marko Sikirić-3. mjesto, David Bajlo-5. mjesto, Ivan Galzina-6. mjesto na rang listi seniora lov štapom iz usidrene brodice; Ardena Bajlo -6. mjesto rang lista seniorki

U kategoriji lova sa obale za seniore Hrvatska je plasirana na 08. mjestu.

Čestitke svim natjecateljima, izbornicima i trenerima na vrhunskim rezultatima koji će se nadamo se nastaviti i u budućnosti. 

icon Rang lista FIPS-M seniori brod 2013-2017   icon Rang lista FIPS-M seniori brod -ekipno 2013-2017

icon Rang lista FIPS-M seniorke 2013-2017     icon Rang lista seniorke FIPS-M ekipno 2013-2017

icon Rang lista FIPS-M U21 brod 2013-2017    icon Rang lista FIPS-M U21 obala 2013-2017

icon Rang lista FIPS-M seniori obala 2013-2017   icon Rang lista FIPS-M seniori obala ekipno 2013-2017

icon Rang lista FIPS-M U16 2013-2017

 

PROČITAJ VIŠE


Od 04. studenog do 11. studenog 2017. godine održano je 25. svjetsko prvenstvo u lovu štapom s obale za seniorke te 34. svjetsko prvenstvo u lovu štapom s obale za seniore. Natjecanja su održana u Langebaanu, Južnoafrička republika.

Ekipa seniorki  u sastavu  Tea Radil,  Sanja Lotspaich, Marina Mavrinac Matulja, Nikolina  Kotlar, Ardena Bajlo, Ela Galzina pod vodstvom izbornika Đure Marinovića te trenera Luke Bučevića OSVOJILA JE  EKIPNO SREBRO u konkurenciji od  12 zemalja! TEA RADIL  pojedinačno također je osvojila SREBRO, dok su ostale natjecateljice plasirane slijedećim redom: 8. mjesto  Sanja Lotspaich, 23. mjesto Marina Mavrinac Matulja, 24. mjesto Nikolina Kotlar,  26. mjesto Ardena Bajlo.

Ekipa seniora u sastavu Alen Bilić, David Pinezić, Arsen Radinović, Dubravko Pejdo, Nino Jukić pod vodstvom izbornika Alena Bilića te trenera Gregora Stermečkog i Tonćija Babića plasirala se na izvrsno 6. mjesto u konkurenciji od 20 zemalja. Pojedinačno najbolje plasirani natjecatelj je Alen Bilić na 8. mjestu.

Iskrene čestitke svim natjecateljima, izbornicima i trenerima!

icon SP seniori obala

 

icon SP seniorke

PROČITAJ VIŠE


Na Malom Lošinju od 13. rujna do 17. rujna 2017. godine održano je 31. Euro-afričko prvenstvo u podvodnom ribolovu. Reprezentacija Hrvatske u sastavu Slaven Čubrić (DPS “ZAGREB” Zagreb), Daniel Gospić (ŠD „ŠKARPINA“ Nerezine), Stjepko Kesić (ŠRD „TRIBUNJ“ Tribunj), Radoslav Jakupović (ŠRD “UDICA” Mali Lošinj), Petar Prkić (KŠR “SPLIT” Split), Ivor Ivelić (KŠR “ARBUN” Supetar) pod vodstvom izbornika Branka Ikića osvojila je ekipno drugo mjesto. DANIEL GOSPIĆ POJEDINAČNO JE OSVOJIO ZLATNU MEDALJU! Iskrene čestitke cijeloj ekipi i domaćinu natjecanja klubu SRD "UDICA" iz Malog Lošinja na izvrsno odrađenom poslu.

PROČITAJ VIŠE

Stranice izradio Mar-com. Sva prava pridržana.

Top Desktop version

e-Sport Are you sure that you want to switch to desktop version?