Hrvatski savez za sportski ribolov na moru

Switch to desktop

Rezultati 2017. godina

Svake godine naši sportaši dokazuju da su sam vrh sportskog ribolova pa tako i ove 2017. godine u kojoj je osvojeno ukupno 5 ekipnih te 7 pojedinačnih odličja na svjetskim i europskim prvenstvima.

Svjetske ekipne prvake imamo u dvije kategorije i to ekipa seniora lov štapom iz usidrene brodice u sastavu Sikirić, Galzina, Pinezić, Budisavljević, Bajlo,  Kosović sa izbornikom Rašovićem te ekipa U21 takoder u lovu iz brodice u sastavu Borovac, Mileta, Gredičak, Lukšić, Bajlo, Penavin sa izbornikom Jugovcem. Obje ekipe svoje zlato izborile su na svjetskom prvenstvu održanom u Salima na Dugom otoku. Na istom natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dobili smo i dva svjetska prvaka a to su Marko Sikirić u kategoriji seniora te Ivan Borovac u kategoriji U21. Dvije srebrne pojedinačne medalje osvojili su Ivan Galzina u seniorskoj kategoriji, te Dilan Mileta u kategoriji U21 te je bronca u istoj kategoriji pripala Luki Gredičaku.

Osim natjecanja na Salima, Hrvatska je bila organizator još jednog međunarodnog prvenstva a to je 31.Euro-afričko prvenstvo u podvodnom ribolovu koje se održalo na Malom Lošinju. Ekipa podvodnog ribolova u sastavu Gospić, Čubrić, Jakupović, Kesić, Prkić, Ivelić sa izbornikom Ikićem osvojila je srebro, dok je Daniel Gospić osvojio zlato!

Prošlogodišnje drugo mjesto i ove godine potvrdila je ekipa seniorki u sastavu Radil, Lotspaich, Kotlar, Mavrinac-Matulja, Bajlo, Galzina sa izbornikom Marinovićem te trenerom Bučevićem osvajanjem ekipnog srebra, dok je Tea Radil u pojedinačnoj konkurenciji također plasirana na drugom mjestu. Natjecanje je održano u Južnoafričkoj republici. Na istom natjecanju nastupila je i ekipa seniora koja se plasirala na izvrsno 6. mjesto ekipno, dok je najbolje plasirani natjecatelj pojedinačno bio Alen Bilić na 08. mjestu.

Na svjetskom prvenstvu u Francuskoj ekipa U21 lov štapom sa obale u sastavu Lukšić, Milić, Bukša, Penavin, Mileta Stipičin uz izbornika Pejdu te trenera Pejakovića osvojila je srebrno odličje. Na istom natjeanju nastupili su i naši najmlađi, kategorija U16 te se plasirali na 7. mjesto.

Da ova godina nije slučajnost pokazuju i petogodišnje FIPS-M svjetske rang liste!

Na PRVOM MJESTU FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017. godine  seniorki lov štapom sa obale nalazi se TEA RADIL !

Na PRVOM MJESTU FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017. godine  seniori  lov štapom iz usidrene brodice nalazi se DAVID PINEZIĆ !

Na PRVOM MJESTU FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017. godine  U21  lov štapom iz usidrene brodice te na DRUGOM MJESTU FIPS-M rang liste u kategoriji U21 lov štapom sa obale  nalazi se MAURO LUKŠIĆ !

Na PRVOM MJESTU EKIPNE FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017.godinu SENIORKE lov štapom sa obale nalazi se HRVATSKA !

Na DRUGOM MJESTU EKIPNE FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017.godinu SENIORI lov štapom iz usidrene brodice nalazi se HRVATSKA !

Osim već navedenih iznimnih rezultata na FIPS-M listama  moramo istaknuti da u svakoj kategoriji imamo još nekoliko natjecatelja u TOP 10: Dilan Mileta-2. mjesto, Luka Gredičak-5. mjesto, Ivan Borovac-6. mjesto, Angelo Kosović-9. mjesto na rang listi U21 lov štapom iz usidrene brodice; Marko Sikirić-3. mjesto, David Bajlo-5. mjesto, Ivan Galzina-6. mjesto na rang listi seniora lov štapom iz usidrene brodice; Ardena Bajlo -6. mjesto rang lista seniorki

U kategoriji lova sa obale za seniore Hrvatska je plasirana na 08. mjestu.

Čestitke svim natjecateljima, izbornicima i trenerima na vrhunskim rezultatima koji će se nadamo se nastaviti i u budućnosti. 

icon Rang lista FIPS-M seniori brod 2013-2017   icon Rang lista FIPS-M seniori brod -ekipno 2013-2017

icon Rang lista FIPS-M seniorke 2013-2017     icon Rang lista seniorke FIPS-M ekipno 2013-2017

icon Rang lista FIPS-M U21 brod 2013-2017    icon Rang lista FIPS-M U21 obala 2013-2017

icon Rang lista FIPS-M seniori obala 2013-2017   icon Rang lista FIPS-M seniori obala ekipno 2013-2017

icon Rang lista FIPS-M U16 2013-2017

 

Stranice izradio Mar-com. Sva prava pridržana.

Top Desktop version

e-Sport Are you sure that you want to switch to desktop version?