Hrvatski savez za sportski ribolov na moru

Switch to desktop
HSSRM - HRVATSKI SAVEZ ZA SPORTSKI RIBOLOV NA MORU

U organizaciji HSSRM dana 15. prosinca 2017. godine u Rijeci je održana promocija prve generacije trenera/ica u udičarenju. Tečaj je započeo u veljači i trajao do 18. studenog kada su provedeni završni ispiti. Ukupno je položilo 27 polaznika: Babić Tonći, Bučević Luka, Dragoljević Igor, Erman Stefano, GAšparini MArtin, Jugovac MAtteo, Juretić Loredana, Kolaković Alan Zvonimir, Linč Robert, Lunaček Robert, Mavrinac Matulja Marina, Mileta Dilan, Milić Krešimir, Naglić Slobodan, Naglić Vlado, Pejdo Dubravko, Petrović Vedran, Pobor Mirjana, Posavčević Vladimir, Puž Sandra, Rašeta Teo, Rašović Sašo, Rumora Nikša, Stermečki Gregor, Šobot Srećko, Vodarić Dalibor i Vrbat Ivan.
HSSRM u suradnji sa Sportskim učilištem nastavlja osposobljavanje trenera i u Splitu gdje je 01. prosinca 2017. godine upisano novih 22 polaznika.
PROČITAJ VIŠE


GODIŠNJE dozvole izdaju  se do 01. ožujka 2018. godine. (Zakon o morskom ribarstvu  čl. 29. st.3.).

Pravo na godišnju dozvolu imaju svi članovi  bez obzira na prebivalište.

VRSTE GODIŠNJIH ŠPORTSKIH DOZVOLA (prodaju se u kompletu sa članskom iskaznicom HSSRM):

1Godišnja dozvola za punoljetne osobe do 65. godine života-SENIOR

2.Godišnja dozvola za osobe koje su umirovljenici ili koji su navršili 65 godina života (VETERANI) obratiti pozornost da od sada pravo na veteransku dozvolu imaju osobe starije od 65 godina a ne 60 godina života kao doUzima se u obzir tekuća kalendarska godina u kojoj osoba do kraja godine navršava određenu dob (čl. 10. Pravilnika)

Za osobe mlađe od 65 godina života potrebno je predočiti dokaz o umirovljenju. U slučaju kada dokument nije na hrvatskom jeziku, potrebno je dostaviti dokaze prevedene na hrvatski jezik i ovjerene kod ovlaštenog sudskog tumača.

3.Godišnja dozvola za maloljetne osobe (do 18. godina)-JUNIOR –uzima se u obzir tekuća kalendarska godina u kojoj osoba do kraja godine navršava određenu dob (čl. 10. Pravilnika). 

4.Invalidi Domovinskog rata –HRVI –uz predočenje dokaza o invaliditetu

 

Dozvoljeni alati po godišnjim dozvolama propisani su člankom 4. Pravilnika :

- odmet ukupno do 2 komada

-kančenica ukupno do 2 komada

-povlačni povraz (panula) ukupno  do 2 komada

-povraz sa kukom za lov glavonožaca ukupno  do 2 komada

-naprava za lov velikog morskog crva (trapula), ukupno do 2 komada

-podvodna puška - traženo je službeno tumačenje od Ministarstva o broju komada budući je to propušteno u Pravilniku, odgovor ćemo objaviti naknadno

 

VRSTE POSEBNIH GODIŠNJIH DOZVOLA-mogu se izdati osobama koje posjeduju godišnju dozvolu:

1.Godišnja dozvola za ribolov stajaćim parangalom-do 100 udica

2.Godišnja dozvola za ribolov vršama –ukupno do 3 komada

3.Godišnja dozvola za ribolov ostima-1 komad

4.Godišnja dozvola za upotrebu umjetne rasvjete (feral)- zabrana definirana u članku 6. st. 3. Pravilnika od 01. ožujka do 30. rujna.

5.Godišnja dozvola za ribolov alatima na veliku ribu –SAMO UZ GODIŠNJU ŠPORTSKU DOZVOLU NE REKREACIJSKU

VRSTE DNEVNIH I VIŠEDNEVNIH DOZVOLA:

Ukoliko osoba koja nije državljanin RH posjeduje člansku iskaznicu Saveza svoje države nije dužan kupiti člansku iskaznicu HSSRM. U suprotnom članska iskaznica HSSRM je obavezna.

1.Dozvole za 1, 3, i 7 dana

2.Dozvole za lov na velikuza 1, 3 i 7 dana

Ukinuta je dozvola za  30 dana.

 

PROČITAJ VIŠE


Svake godine naši sportaši dokazuju da su sam vrh sportskog ribolova pa tako i ove 2017. godine u kojoj je osvojeno ukupno 5 ekipnih te 7 pojedinačnih odličja na svjetskim i europskim prvenstvima.

Svjetske ekipne prvake imamo u dvije kategorije i to ekipa seniora lov štapom iz usidrene brodice u sastavu Sikirić, Galzina, Pinezić, Budisavljević, Bajlo,  Kosović sa izbornikom Rašovićem te ekipa U21 takoder u lovu iz brodice u sastavu Borovac, Mileta, Gredičak, Lukšić, Bajlo, Penavin sa izbornikom Jugovcem. Obje ekipe svoje zlato izborile su na svjetskom prvenstvu održanom u Salima na Dugom otoku. Na istom natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dobili smo i dva svjetska prvaka a to su Marko Sikirić u kategoriji seniora te Ivan Borovac u kategoriji U21. Dvije srebrne pojedinačne medalje osvojili su Ivan Galzina u seniorskoj kategoriji, te Dilan Mileta u kategoriji U21 te je bronca u istoj kategoriji pripala Luki Gredičaku.

Osim natjecanja na Salima, Hrvatska je bila organizator još jednog međunarodnog prvenstva a to je 31.Euro-afričko prvenstvo u podvodnom ribolovu koje se održalo na Malom Lošinju. Ekipa podvodnog ribolova u sastavu Gospić, Čubrić, Jakupović, Kesić, Prkić, Ivelić sa izbornikom Ikićem osvojila je srebro, dok je Daniel Gospić osvojio zlato!

Prošlogodišnje drugo mjesto i ove godine potvrdila je ekipa seniorki u sastavu Radil, Lotspaich, Kotlar, Mavrinac-Matulja, Bajlo, Galzina sa izbornikom Marinovićem te trenerom Bučevićem osvajanjem ekipnog srebra, dok je Tea Radil u pojedinačnoj konkurenciji također plasirana na drugom mjestu. Natjecanje je održano u Južnoafričkoj republici. Na istom natjecanju nastupila je i ekipa seniora koja se plasirala na izvrsno 6. mjesto ekipno, dok je najbolje plasirani natjecatelj pojedinačno bio Alen Bilić na 08. mjestu.

Na svjetskom prvenstvu u Francuskoj ekipa U21 lov štapom sa obale u sastavu Lukšić, Milić, Bukša, Penavin, Mileta Stipičin uz izbornika Pejdu te trenera Pejakovića osvojila je srebrno odličje. Na istom natjeanju nastupili su i naši najmlađi, kategorija U16 te se plasirali na 7. mjesto.

Da ova godina nije slučajnost pokazuju i petogodišnje FIPS-M svjetske rang liste!

Na PRVOM MJESTU FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017. godine  seniorki lov štapom sa obale nalazi se TEA RADIL !

Na PRVOM MJESTU FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017. godine  seniori  lov štapom iz usidrene brodice nalazi se DAVID PINEZIĆ !

Na PRVOM MJESTU FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017. godine  U21  lov štapom iz usidrene brodice te na DRUGOM MJESTU FIPS-M rang liste u kategoriji U21 lov štapom sa obale  nalazi se MAURO LUKŠIĆ !

Na PRVOM MJESTU EKIPNE FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017.godinu SENIORKE lov štapom sa obale nalazi se HRVATSKA !

Na DRUGOM MJESTU EKIPNE FIPS-M rang liste za razdoblje 2013.-2017.godinu SENIORI lov štapom iz usidrene brodice nalazi se HRVATSKA !

Osim već navedenih iznimnih rezultata na FIPS-M listama  moramo istaknuti da u svakoj kategoriji imamo još nekoliko natjecatelja u TOP 10: Dilan Mileta-2. mjesto, Luka Gredičak-5. mjesto, Ivan Borovac-6. mjesto, Angelo Kosović-9. mjesto na rang listi U21 lov štapom iz usidrene brodice; Marko Sikirić-3. mjesto, David Bajlo-5. mjesto, Ivan Galzina-6. mjesto na rang listi seniora lov štapom iz usidrene brodice; Ardena Bajlo -6. mjesto rang lista seniorki

U kategoriji lova sa obale za seniore Hrvatska je plasirana na 08. mjestu.

Čestitke svim natjecateljima, izbornicima i trenerima na vrhunskim rezultatima koji će se nadamo se nastaviti i u budućnosti. 

icon Rang lista FIPS-M seniori brod 2013-2017   icon Rang lista FIPS-M seniori brod -ekipno 2013-2017

icon Rang lista FIPS-M seniorke 2013-2017     icon Rang lista seniorke FIPS-M ekipno 2013-2017

icon Rang lista FIPS-M U21 brod 2013-2017    icon Rang lista FIPS-M U21 obala 2013-2017

icon Rang lista FIPS-M seniori obala 2013-2017   icon Rang lista FIPS-M seniori obala ekipno 2013-2017

icon Rang lista FIPS-M U16 2013-2017

 

PROČITAJ VIŠE

Stranice izradio Mar-com. Sva prava pridržana.

Top Desktop version

e-Sport Are you sure that you want to switch to desktop version?